dinsdag 29 december 2015

Een dagje naar Haarlem

Rond 1 uur zat ik met ouders en zusje in de trein op weg naar Haarlem. We hoefden niet over te stappen dus we waren na een half uurtje op het station. Vanaf centraal was het centrum makkelijk te vinden. Het was één lange straat vol met leuke winkeltjes die ons naar de grote markt leiden.

Om naast het winkelen ook een beetje cultureel verantwoord bezig te zijn brachten we een bezoekje aan de Sint-Bavo kerk. Een oud gebouw dat bestond hoge bogen, glas in lood ramen, mooi versierde plafonds en het pronkstuk: een immens groot orgel dat tot de top van de kerk reikt.
Daarna gingen we verder met koopjes jagen en dat is in Haarlem absoluut geen probleem. Ze hebben de grote merken zoals H&M, Zara, Mango maar het centrum is ook overspoeld met kleinere winkeltjes. Een echt winkel wonder land. Hieronder twee plekjes die zeker een bezoekje waard zijn:
  • Sissy boy is een mode en lifestyle winkel in de Barteljorisstraat op nummertje 25. In de winkel is ook een klein restaurantje met een mooi uitzicht op de winkelstraat. Ze verkopen kleding maar ook tassen en schattige stationary spullen.
  • Van een vriendin kreeg ik Bij Babette als aanbeveling. Het is een leuke kleine tearoom met nog leuker personeel. Vanwege tijdgebrek heb ik geen bezoekje kunnen brengen maar ik ben van plan om nog zeker een keer terug te komen dus wie weet :) Voor de mensen die wel tijd hebben, Bij Babette is te vinden op Kruisstraat 31.
Door het wandelen en winkelen hadden we aardig trek gekregen. Mijn vader wist een leuk adres om te gaan borrelen: de jopenkerk. Vroeger (vroegah) was dit een kerk maar in 1992 werd deze omgebouwd tot een bierbrouwerij. We kwamen aan in een drukke maar gezellige kerk en alsof we hadden gereserveerd was er nog één tafel voor vier over. Uiteindelijk besloten we er ook te eten. 
Haarlem is echt de perfecte shop stad. Voor de mode meisjes zijn alle grote merken aanwezig maar vintage winkels zijn er ook in overvloed. Op internet vond in een handige plattegrond waarop alle kleinere winkeltjes zijn aangegeven. 

Winkels in alle soorten en maten, gezellige restaurantjes en tearooms en mooi aangelegde hofjes. Ja, dat is Haarlem. Dus heb je nog een vrij gaatje in je agenda, breng dan zeker even een bezoekje :)

Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

▲ Een gouden tip of een compliment? Laat het weten ▲