zaterdag 14 november 2015

Good reads: Edelstenen Trilogie #8Als je mijn boek reviews een beetje volgt heb je vast gemerkt dat ik een echte alles lezer ben. De combinatie van fictie en non-fictie spreekt mij erg aan. Na het lezen van silber, waar dit heel goed samen kwam, ging ik op zoek naar meer verhalen van de Duitse schrijfster Kerstin Grier. Al snel kwam ik terecht bij de succesvolle trilogie: Eindeloos verlieft (andere naam: edelstenen trilogie).
Het verhaal is verdeeld over 3 boeken. De korte samenvatting van elk boek is hieronder in kleur geschreven. Wil je dat het verhaal nog verassing blijft? Vermijd dan de gekleurde stukjes tekst. 

Robijnrood
Gwendolyn is opgegroeid in een bijzondere familie vol met geheimen. Haar nichtje Charlotte is nog wel het grootste geheim: ze kan tijdreizen. Als blijkt dat Gwen in plaats van Charlotte het tijdreis gen heeft geërfd staat haar leven op zijn kop. Ze komt terecht in een wereld met mooie kostuums, geheimzinnige opdrachten en de knappe maar arrogante Gideon die met haar mee door tijd en ruimte reist.
Saffierblauw
Langzaam maar zeker word Gwen meer in deze vreemde wereld ingewijd. Trainingen en voorbereidingen voor het reizen door de tijd die Charlotte al van kinds af aan heeft meegekregen moet Gwen nu binnen een paar dagen inhalen. Dat loopt niet bepaald op rolletjes. Omdat de meeste figuren rond het tijdreizen haar wantrouwen moet ze zelf opzoek naar antwoorden op haar eindeloze reeks vragen. Tijdens het *elapseren komt ze haar (nog jonge) opa tegen en samen gaan ze opzoek naar de ontbrekende puzzelstukjes. 

Smaragdgroen
Omdat Gideon haar heeft afgewezen verdrinkt ze in liefdesverdriet. Gelukkig kan ze afleiding zoeken doordat ze weet waar de tweede *chronograaf is verstopt. Gwen kan nu zonder de hulp van de wachters* naar het verleden reizen om haar grootvader te ontmoeten. In het heden gaat ze verder op onderzoek met haar beste vriendin Leslie. Ook moet ze zich voorbereiden op het bal waar ze opnieuw de Graaf zal ontmoeten.
  • *elapseren: Een persoon die het tijdreis gen bezit bevind zich een bepaalde tijd per dag in het verleden. Om ongecontroleerde tijdsprongen te voorkomen sturen de wachters hem/haar naar een veilig jaar. 
  • *chronograaf: een lastig woord voor 'tijdreis machine'. Alleen de mensen die het tijdreis gen hebben geërfd kunnen de chronograaf gebruiken.
  • *wachters: de eeuwen oude organisatie, opgericht door de legendarische graaf, die de tijdreizigers inwijden en helpen met hun weg door deze vreemde wereld.
Voordat ik over het verhaal begin, wat een prachtige kaft. Hoe langer je er naar kijkt hoe meer wezentjes en details je ontdekt. Oke, verder: de schrijfstijl van Grier herken je goed terug uit Silber, grappig en vlot. Ook lijkt het hoofdpersonage uit Silber een beetje op Gwen, nerdie maar met een duidelijke mening en veel humor. De manier waarop Kerstin het onderwerp tijdreizen heeft gebruikt vind ik erg origineel. Je ziet bij tijdreizen al snel het beeld van een tijdmachine voor je maar Grier gaat er veel verder op in. Door het tijdreizen ontstaan er leuke situaties. Bijvoorbeeld: gebeurtenissen die in het 1e boek gebeuren komen later in het verhaal op een andere manier terug. Soms zorgt het tijdreizen ook voor verwarring. Je krijgt al snel ingewikkelde situaties die lastig te volgen zijn. Ook vind ik het eind van het boek niet heel sterk. Ondanks de onverwachte plottwist was het einde naar mijn mening een beetje afgeraffeld. Veel vragen bleven onbeantwoord en de verhaallijn tussen Gwen en Gideon had ook een mooiere afsluiting verdiend. 

Toen ik de laatste bladzijde omsloeg moest ik even wennen dat het verhaal nu écht afgelopen was. Door haar beeldende schrijfstijl word je volledig in het verhaal meegezogen. Ook al was het soms ingewikkeld en ben ik niet helemaal tevreden over het eind is het een geweldige serie met een eigenzinnig en origineel verhaal.Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

▲ Een gouden tip of een compliment? Laat het weten ▲