zaterdag 26 september 2015

Tips voor het verzinnen van een blognaam

Hoi iedereen,

Je zit vol ideeën en in gedachte heb je al meerdere artikels geschreven. Ja, jij wilt een blog starten. Maar er is toch een probleem waar je tegen aan loopt. Het verzinnen van een blognaam. Ondanks al je creativiteit is het verzinnen van een naam toch een dingetje. Jou naam moet origineel zijn maar niet te lastig. Het moet makkelijk te onthouden zijn maar niet cliché. En omdat er al verschrikkelijk veel andere meisjes voor jou het blogger wereldje zijn ingestapt zou je denken dat er geen leuke naam meer over is. Daarom wil ik met dit artikel jullie op weg helpen met het verzinnen van een naam. Want wees eerlijk, het is wel leuk als je jou blogadres helemaal zelf hebt bedacht :)
1 Verschillende woorden combineren
Als je van deze tip gebruik maakt is het handig om te weten wat het hoofdonderwerp van jou blog wordt. Een voorbeeld: sport/gezond eten. Bedenk woorden die met sport te maken hebben zoals: Trainen, fit, life, actief, fruit, healthy, fresh ect... Kies uit dat rijtje twee of meerdere woorden die goed bij elkaar passen. 

2 Dezelfde letters of rijmwoorden
Een naam waar dezelfde letters in terug komen rolt makkelijk over de tong. Je kan zoals de tip hiervoor twee woorden gebruiken die met het onderwerp te maken hebben en met dezelfde letter beginnen. Wil je je eigen naam gebruiken? Zoek dan naar woorden die beginnen met jou eerste letter en maak daar kleine simpele zinnetjes mee. Of kijk naar woorden die op jou naam rijmen. 
  • luusjeindelucht.nl 
  • mycupofcare.nl 
  • Quinsding
  • de babbelende blondine 
  • a message from m(...)   
  • Ideeën van Iris                                                                           

3 Zelf woorden verzinnen of combineren
Wil je nou écht iets origineels? Verzin dan je eigen woord! Het ook een afleiding zijn van een onderwerp. Plak bijvoorbeeld de uitgangen (Engels) -ness -ed -ful -sy achter een woord. Daar komen vaak hele leuke resultaten uit.Ik hoop dat ik jullie een beetje op weg heb geholpen. 
Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

▲ Een gouden tip of een compliment? Laat het weten ▲