woensdag 8 april 2015

Tips voor: Geld Sparen/Verdienen☆

Hoi iedereen,

Money money money must be funny... Ja, (bijna) iedereen heeft er wel eens last van. Geld te kort. Je kunt er voor kiezen om te gaan sparen of verdienen. Allebei is natuurlijk het meest effectief :) Ik vandaag 5 tips om te sparen en 5 tips om te verdienen geven.


Geld verdienen
 • Word gewoon een super bekende blogger/YouTuber! Ja, dit duurt misschien even maar met al jou sponsors verdien je zeker een extra zakcentje. 
 • Heb jij een teken talent? Maak tekeningen of portretten van de mensen die bij jou langs komen. Hang een paar voorbeeld tekeningen op zodat de mensen kunnen zien wat ze kunnen verwachten.
 • Deze tip is voor alle muzikale mensen onder ons. Ga op een drukke plek zitten en geef een muziek optreden. 
 • Ben jij gek op dieren? Laat dan de hond van de buren uit of zorg voor de cavia van je tante als ze een weekje op vakantie is. Jij blij, cavia blij, tante blij.
 • Als geen van deze tips je aansprak kun je altijd nog een bijbaantje nemen. Maar voordat je meteen bij de Albert Heijn gaat solliciteren, kijk nog even verder. Hoe leuk zou het zijn om bij een bakker te werken of een mode winkel?  


Geld Sparen
 • Maak een overzicht van al je inkomsten en uitgaven. Zo weet je precies hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel geld je uitgeeft per maand en kan je ook gelijk zien waar jij veel geld aan uitgeeft en waar je misschien op moet bezuinigen.
 • Laat je in de schoolkantine niet in de verleiding brengen door alle lekkernijen die worden aangeboden, maar neem je eigen brood mee naar school. Je bespaard geld en het is ook nog een stuk gezonden. 2 Vliegen in 1 klap.
 • Zet iedere maand een bepaald bedrag opzij. Zet deze bijvoorbeeld op een aparte spaarrekening. Zo kun je er minder gemakkelijk bij.  
 • Vraag je bij het shoppen bij elke aankoop af: ‘Heb ik dit wel écht nodig?’ Je zult zien dat je dan vaker dingen laat liggen. En 'Het écht nodig hebben' is niet hetzelfde als 'willen' ;).
 • Stel een doel voor ogen. Als je spaart voor niks is het verleidelijk om er al snel mee te stoppen. Het is natuurlijk ook handig om wat geld op je rekening te hebben staan als je in geldnood zit.
Zo dit was het weer. Ik hoop dat jullie na het gebruik van deze tips allemaal miljonair zijn :)
Groetjes Iris

1 opmerking:

 1. Goede blog. Ik denk ook altijd bij wat ik koop, heb ik dit echt nodig? Dat werkt echt! 9 van de 10 keer leg ik het product dan terug! Vergt wel wat discipline, maar dat komt goed. hihi.

  BeantwoordenVerwijderen

▲ Een gouden tip of een compliment? Laat het weten ▲