maandag 12 januari 2015

Tips tegen verkoudheid ❁

Hoi,

Iedereen is wel eens verkouden en omdat het winter is is de kans nog groter. Je kent het wel: dat alles verstopt zit, je stem klinkt als een man, je non-stop moet hoesten, en je gewoon niet zo goed voelt. Van verkoudheid wil je natuurlijk zo snel weer af en daar ga ik jullie wat tips voor geven.

1.Drinken
Drink veel water! Water maakt je lichaam schoon en voert slijm af. Thee werkt ook heel goed. Drink geen koffie of melk. Die maken juist slijm aan en dat is het laatste wat je wil.2.Hygiëne
Was regelmatig je handen, laat niet overal je zakdoekjes slingeren etc. Door hygiëne kan je verkoudheid virus zich ook minder snel verspreiden en word je omgeving ook niet ziek.

3.Rust
Stress is heel slecht voor je immuunsysteem dus ga gewoon lekker chillen. Niet perse computeren of tv kijken maar ga slapen of wat lezen.

4.Kippensoep. 
Studies hebben aangetoond dat kippensoep helpt bij verkoudheid. De stoom die van de soep afkomt verlicht verstopping in je neus en de bouillon is ontstekingsremmend.5.Waterijsjes.
Eet waterijsjes (geen ander ijs). Vooral als je last hebt van keelpijn is deze tip handig. Het zorgt voor verlichting van de keelpijn. Het blijkt dat Waterijsjes even goed werken als dure keel zuigtabletten.

6.Douche
Ga voor het slapengaan altijd onder de douche. Je neus raakt dan weer vrij en zo kan je beter slapen.

7.Raak neus, mond en ogen niet aan
Het is niet slim om tijdens je verkoudheid in je ogen te wrijven. Je mond, neus en ogen zijn de 3 belangrijkste wegen hoe je (opnieuw) besmet kan worden.

8.Stomen
Als je verkouden bent kun je ook gaan Stomen. Zo raken de luchtwegen weer vrij. Niet iedereen heeft natuurlijk een stoomapparaat maar je kan er ook zelf 1 maken. Neem een kom en vul die met gekookt water. Voeg e.v.t nog kamille of munt aan toe. Hang dan met je hoofd boven de kom en leg een handdoekje over je hoofd zodat de stoom niet kan ontsnappen. Adem goed in door je neus. In het begin kan het warm zijn maar het is gewoon even doorzetten.9.Hoesten

Onderdruk het hoesten niet. Door hoesten worden je luchtwegen schoongemaakt en dat is juist wat je het liefste wil toch?


10.Je neus ophalen
Snuit je neus niet maar haal het op. Als je je neus te vaak en te hard snuit loop je kans een ontsteking te krijgen.


Zo dit waren mijn tips. Als je verkouden bent hoop ik dat je er weer snel vanaf bent.
xxxIris
P.S De afbeeldingen komen van pinterest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

▲ Een gouden tip of een compliment? Laat het weten ▲