zaterdag 8 november 2014

Tips voor Foto's maken

Hoi,

Als je ergens heen gaat of op vakantie dan is het leuk om een souvenir mee te nemen. Ik vind het beste souvenir dat je kan mee nemen een foto. Sommige mensen vinden het lastig om mooie foto's te maken en daarom geef ik 10 tips hoe je mooie foto's kan maken.1. Scherp stellen

Bij een foto hoeft niet alles scherp te zijn. Het gaat er om dat je focust op dat gene wat belangrijk is op de foto. Dit doe je meestal als je een close-up foto maakt.
2.Fotografeer ergens door heen
Door een raampje van een oud kasteel of door een zonnebril. Je kunt van alles bedenken waar je door heen kan fotograferen.


3. Fotografeer verzamelingen
Een lampje is niet zo interessant maar allemaal lampjes maakt de foto toch wat leuker. Maak daarom foto's van verzamelingen. Dit kan goed als je op een marktje bent.

4. Fotografeer wegen 
Ik vind deze foto's erg mooi. Ze gaan door in de diepte en zijn erg symmetrisch. Wat ook heel bijzonder is aan deze foto's is de lucht. Als je dit soort foto's moet je letten dat je camera precies in het midden zit. Anders is het het niet meer symmetrisch.

5. Perspectief
Perspectief is de diepte van een een beeld. Je kan natuurlijk met de diepte spelen. Als je dat doet krijg je een heel grappig resultaat. Op internet staan heel veel van dit soort voorbeelden. Laat je daardoor inspireren. 
6. Spiegeling
Een selfie in de spiegel kent iedereen nu wel. Maar je kunt veel creatiever zijn met spiegelen. Dit kan heel goed in water. Ook leuk is de spiegeling in je zonnebril.7. Met tegenlicht fotograferen
Dit klinkt natuurlijk heel raar maar met tegenlicht kun je veel originele foto's maken. Het object wat je fotografeert word namelijk dan heel donker (zie foto 1). Fotografeer je een object dat een beetje doorzichtig is dan is tegenlicht ook handig. Het licht schijnt door de blaadjes van de bloem (zie foto 2).

8. Gebruik de zon en de maan
Met de zon en de maan kan je veel creatieve foto's maken. Als je de zon wilt gebruiken voor je foto's  is de zonsondergang het best geschikt omdat de zon dan niet meer zo fel schijnt. De maan kan je natuurlijk altijd gebruiken.

9. Bewegende objecten fotograferen
Soms wil je een foto maken van iets wat snel beweegt zoals iemand die springt of een auto die snel voorbij raast. Wil je iets vast leggen dat snel beweegt dan moet je een snelle 'sluitertijd instellen.' Het verschilt bij elke camera hoe je die moet instellen dus daar kunnen je ouders mee helpen. Als je een lange sluitertijd instelt worden alleen bewegingen vager.

Schaduw
Het is leuk om met schaduwen te spelen. Je krijgt er vaak grappige foto's van.

Zo dit waren mijn tips. Ik hoop dat jullie ze handig vonden.
xxxanoniempje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

▲ Een gouden tip of een compliment? Laat het weten ▲