dinsdag 11 november 2014

Tips Voor Een Filmpje Maken


Hoi,


Veel mensen dromen er van om hun eigen bekende YouTube kanaal te hebben. Misschien heb je wel een geniaal idee voor allemaal leuke filmpjes. Het is fijn als al die leuke ideeën ook goed in beeld komen. Ik geef hier een paar tips hoe je een mooi filmpje kan maken en monteren.


Je filmpje opnemen
1. Neem je filmpje op een leuke plek op. Mensen zitten veel liever te kijken naar iemand die in een gezellige slaapkamer zit dan iemand die zijn filmpje opneemt in een saaie woonkamer. Let ook op dat de plek waar je zit niet te donker of overbelicht is. 
2. De camera. Je hoeft niet persee een super dure camera te hebben om een mooi filmpje te maken. Met een digitale camera kom je ook al een heel eind. Let altijd wel op dat je je camera goed scherp stelt op de plek waar je wilt filmen en hem stil houdt. Want om nou 3 minuten lang naar een vaag, wiebelend beeld te zitten kijken is ook niet helemaal top.
3. Het geluid. Elke camera heeft een ingebouwde microfoon die al het geluid opneemt. Dat werkt prima als je gewoon binnen opneemt. Als je naar buiten gaat kan het zijn dat je veel storingsgeluiden er tussendoor krijgt zoals de wind. Daarom is het handig als je een microfoon hebt. Dat hoeft echt geen dure te zijn, de microfoon van een iphone werkt ook prima.

Je filmpje monteren.
Als je alles hebt opgenomen is het handig om je filmpje te monteren. Zo komt het filmpje dat je hebt gemaakt mooi uit de verf. Ik gebruik zelf 'Movie Maker'. Dat is een standaard bewerk programma dat op elke computer met Windows staat. Als Movie Maker er toch niet op staat klik dan hier om hem te downloaden. Ik laat hier onder een paar basis dingen zien.

1. Een foto of video invoegen.

Klik op het icoontje hier boven. Je komt dan bij je afbeeldingen. Selecteer welke afbeelding of video je wilt gebruiken.


2. Knippen en plakken.

Als je je filmpje hebt opgenomen is het een lang stuk. Het is niet altijd fijn om naar een heel lang stuk te kijken. Soms word dat een beetje saai. Daarom is het handig om overbodige dingen weg te knippen zodat je alleen beste stukjes film overhoud. Hier onder laat ik zien hoe je stukjes film kan weg halenSTAP 1. Ga naar het tabblad 'bewerken'. Stop het filmpje aan het begin van het stukje wat je weg wilt hebben en klik op splitsen. 


STAP 2. Je filmpje ziet er nu zo uit. Laat het filmpje verder lopen en stop hem op het eind van het fragment wat je er uit wilt hebben en klik weer op splitsen.STAP 3. Je hebt nu het stukje film dat je er uit wil halen. Klik op je rechter muis knop en dan op verwijderen.

3. Tekst invoegen.
Soms wil je tekst in je filmpje invoegen of je wilt beginnen met een mooie titel. Ik laat hier onder zien hoe dat moet.


Je kan uit twee 'soorten' tekst kiezen. Als je op 'titel' krijg je een zwart vlak waar op je tekst kan invoeren.  Dat zie je hieronder. Je kan tekst in typen, je kan de kleur van de tekst en het lettertypen veranderen. Je kan ook kiezen hoe je tekst in beeld komt. Schuivend, draaiend, het is jou keus. Je kan dat instellen bij het rode pijltje boven.
Als je op bijschrift klikt komt er gewoon tekst in het beeld van je filmpje. Ook bij die tekst kan je het lettertypen veranderen en kleur.


4. Muziek
Het is  leuk om een achtergrond muziekje bij je filmpjes te hebben. Je hebt natuurlijk niet standaard allemaal muziek op je computer staan. Je kan muziek downloaden via deze website: www.youtube-mp3.nl Je hoeft alleen de link van het liedje te kopiëren en op downloaden te klikken. Zo simpel is het. Als je muziek wilt invoegen klik je op het icoontje hieronder.Soms wil je een leuk achtergrond muziekje maar kan je er geen vinden. Ik laat hier onder zien waar je leuke achtergrond muziekjes vandaan kunt halen.


1. Ga naar je YouTube kanaal en klik op video beheer.
2. Je komt op een nieuw scherm. Klik nu op 'maken',

3. Klik daarna op audio bibliotheek. Je komt nu bij een muziek bibliotheek met heel veel achtergrond en thema muziek. Je kan de muziekjes downloaden door op de pijl achter elk liedje te klikken.

EXTRA TIP:
Als je alleen het geluid van je muziek wil laten klinken en niet het geluid van de video dan ga je naar het tabblad opties. En klik op 'muziek volume'. Je kan nu de mzui 5. Overgangen
Misschien wil je een leuke overgang van het ene fragment naar het andere.
Je kan dat doen door naar het tabblad 'animaties' te gaan. Je zet het filmpje op pauze tussen de fragmenten in. Er staan onder het animatie tabblad allemaal verschillende overgangen. Kies er eentje die je leuk vind.
Zo dit zijn alle basis dingen die je moet weten. Ik hoop dat het een beetje leerzaam was.

xxxanoniempje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

▲ Een gouden tip of een compliment? Laat het weten ▲