woensdag 12 november 2014

Sachertorte

Hoi,
Voor Duits moest ik een taart maken. Als je de lekkerste taart hebt gemaakt  krijg je een extra punt voor een proefwerk of s.o. Dat is natuurlijk super handig. Ik en een vriendin wouden natuurlijk die wedstrijd winnen en gingen Sachertorte maken. Een Duitse chocolade taart. Hier onder laat ik het recept zien.

Nodig voor de taart:
-120 gram (pure) chocolade
-120 gram (room) boter
-6 eieren
-40 gram poedersuiker
-120 gram bloem
-Abrikozen jam
Nodig voor het glazuur:
- 450 gram suiker (echt waar)
-180 gram water
-375 (pure) chocolade

Extra nodig:
Bakpapier
Bakvorm (doorsnee 22 cm)
Een mixer

De taart
1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een bak. Doe hier ook de boter bij. Laat het 5 minuten in de oven staan op 180 graden zodat de boter en de chocolade smelt.

2. Splits de eieren en meng de eidooiers met  het chocolade goedje en de poedersuiker en mix het met een mixer tot een glad geheel.

3. Klop het eiwit stijf en giet dat bij het chocolade beslag. Mix het en voeg tijdens het mixen de suiker toe.

4.Vet de cakevorm in en doe het bakpapier aan de onderkant van de bakvorm. Doe de taart 55 minuten in de oven op 180 graden.

5. Als de taart klaar is snijd je hem horizontaal door midden. Bestrijk de onderkant van de taart met met de abrikozen confituren. Leg de bovenkant van de cake er weer op. Bestrijk nu de buitenkant van de taart met abrikozen confituren. Dat moet omdat het glazuur anders in de taart gaat trekken.

Het chocolade glazuur


1. Voor het glazuur breng je het water met de suiker aan de kook. Als het kookt voeg je de chocolade toe. Roer het goed door elkaar zodat er een mooi geheel ontstaat.


2. Schenk het glazuur als het een beetje in afgekoeld in een bak maar haal het eerst door een zeef. Zo voorkom je dat er brokken chocolade in het glazuur gaat zitten. 
En dan is het glazuur klaar. Schenk het glazuur over de taart heen en verspreid het met een lepel. Laat de taart dan nog even in de koelkast staan zodat het glazuur hard kan worden. En dan is je taart klaar!


xxxanoniempje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

▲ Een gouden tip of een compliment? Laat het weten ▲