vrijdag 5 september 2014

Blog Tips

Hoi,

Heel veel meisjes zouden hun eigen blog willen maar weten niet precies hoe. Ik zal jullie daar wat tips over geven.

1. Een blog kan je maken via verschillende websites. Blogspot.nl wordpress.com en tumblr.com zijn de bekendste. Als je net begint raad ik je aan om een blog op blogspot.nl te gebruiken. 

2. De naam van je blog is  belangrijk en je moet er dan ook een kiezen die niet te moeilijk is. Kort maar krachtig en handig te onthouden. 

3. Je wil natuurlijk dat mensen je blog gaan lezen en volgen. Wat belangrijk is is de eerste indruk. Hoe ziet je blog er uit? Maak je blog niet te druk met allemaal bewegende plaatjes en drukke achtergronden. 4. Geduld is belangrijk. Binnen een week zal je blog echt geen mega succes zijn met duizenden bezoekers op een dag. Maar langzaam zullen meer mensen jou blog vinden en het leuk vinden.

5. Het is handig als je blog een bepaald soort onderwerp heeft. Dan hebben je bezoekers een soort hou-vast en weten ze wat ze kunnen verwachten. Kies wel een onderwerp waar je niet over raakt uitgepraat. 

6. Er zijn wel miljoenen blogs en die worden lang niet allemaal populair. Onderscheid jezelf dus. Er zijn bijvoorbeeld al heel veel beauty lifestyle en fashion blogs en er worden er maar een paar populair. Dus wees creatief en origineel.

7. Probeer vaak een blogpost te uploaden. Dus niet 1 keer in het jaar (een beetje overdreven :) ) maar bijvoorbeeld elke zondag. Het mag natuurlijk niet ten kosten gaan van de kwaliteit van je blogs. Beter 1 goed artikel dan 5 afgeraffelde artikels. 

8. Ga door met bloggen. Veel mensen die na een half jaar bloggen, stoppen vanwege deze redenen: weinig bezoekers, geen reacties op je blog, geen zin meer in al dat harde werk. Als je wilt dat je blog een succes word ga dan vooral door met bloggen. Zo word je langzaam populairder. 

9. Probeer als je schrijft zo min mogelijk of geen spellings fouten te maken. Controleer voordat je je blog post even of alles goed geschreven is en zonder spellings fouten. Schrijf vooral niet in whatsapp taal want dat is erg onhandig lezen.

10. Als je een artikel schrijft zorg dan voor een goede inleiding zodat je bezoeker wel moeten verder lezen. Rond je artikel ook mooi af.

Ik hoop dat jullie mijn tips handig vonden. Ik kan zelf ook nog wel van deze tips leren hahaha.
xxxanoniempje.

P.S Weet jij nog een gouden tip? Zet die dan hier onder in de reactie ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

▲ Een gouden tip of een compliment? Laat het weten ▲